Sposób przygotowania

3 jajka pokrojone w kostkę rozłożyć równomiernie na dnie sałatki, posypać połową posiekanego szczypiorku. Oprószyć pieprzem. Majonez połączyć dokładnie z jogurtem naturalnym, lekko osolić. Posmarować jajka cienką warstwą sosu. Pieczarki obgotować w lekko osolonym wrzątku, ostudzić, pokroić w kostkę. Por pokroić w cienkie ćwierć plasterki, sparzyć wrzątkiem, ostudzić i lekko osolić. Połowę pieczarek rozłożyć jako drugą warstwę, na to połowę groszku konserwowego, połowę pora i pokrojone w kostkę 2 ogórki małosolne, oprószyć pieprzem, lekko posolić. Posmarować sosem. Trzecia i czwarta warstwa jest identyczna jak pierwsza i druga. Wierzch posmarować samym majonezem i zetrzeć na to ser żółty na tarce o małych (ale nie najmniejszych) oczkach. Udekorować. Schłodzić przed podaniem.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pieczarki, ser, jajka i reszta - wszystko mi odpowiada :-) mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Jeszcze takiej nie robiłam,ale spróbuję.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Co tu duzo pisac - pyszna salatka!:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ewci wszystkie sałatki są pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kejt2

    cudowna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !