Sposób przygotowania

Obieramy cebulę, po czym ja drobno kroimy. Pomidory myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, np. na ćwiartki. Wkładamy warzywa do garnka, dolewamy odrobinę wody. Dodajemy przyprawy : czosnek, liść laurowy i tymianek. Dusimy około pół godzinki. Po tym czasie przecieramy wszystko przez sito lub miksujemy.Dodajemy wrzącą wodę , a następnie mąkę wymieszaną z zimnym mlekiem. Mieszamy. Teraz kolej na ryż-wsypujemy go do naszej zupy i gotujemy jeszcze około 20 minut. Na koniec doprawiamy papryką, solimy do smaku, dodajemy cytrynę. Podajemy posypaną natką pietruszki lub inną zieleniną oraz z kleksem śmietany (niekoniecznie kwaśnej, bo zważy się jak mi na zdjęciu : ) )

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    lubie zupę pomidorowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    moja ulubiona zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    wygląda apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !