Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dynia w occie winnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 80 dag
ocet winny 150 ml
cynamon 1/2 laski
Goździki całe Prymat 2-3 szt.
miód 15 dag
anyż
imbir świeży 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: dynia w occie winnym

Dynię obierz, oczyść, pokrój w kostkę. Imbir obierz i pokrój w plasterki.
Do garnka wlej ocet, dodaj 150 ml wody i przyprawy. Zagotuj, włóż dynię, gotuj 2 min. Wyjmij dynię i przełóż do wyparzonych słoików.
Zalewę zagotuj, dodaj miód, wymieszaj. Zalej zalewą dynię. Słoiki szybko zamknij i odwróć do góry dnem. Dynię odstaw w chłodne miejsce, aby nabrała smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczekjeden 30.12.2011 20:57
pycha
iza15 01.11.2011 19:41
superowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak