Sposób przygotowania

Maliny przebierz, umyj, przełóż na sitko, odcedź. Przełóż je do dużego garnka i zasyp połową cukru żelującego. Odstaw na 30 min., aby puściły sok.
Brzoskwinie umyj, obierz ze skórki, przetnij na pół, wyjmij pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Przełóż je do garnka z malinami, dosyp resztę cukru, wymieszaj i odstaw. Owoce trzymaj w ciepłym miejscu, aby puściły sok.
Do owoców z cukrem dosyp wiórki kokosowe, zalej je malibu, wymieszaj i postaw na ogniu. Mieszając, gotuj ok. 10 min.
Słoiki i zakrętki umyj i wyparz wrzątkiem. Po przełożeniu do nich konfitury zakręć każdy słoik. Konfitury z dodatkiem alkoholu nie trzeba pasteryzować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !