Sposób przygotowania

Oczyszczoną z nieładnych liści i grubszych nerwów kapustę musimy opłukać , posiekać drobniutko. Kolejną czynnością jest ugniecenie kapusty dłonią, tak by zmiękła i troszkę puściła sok. Następnie polewamy kapustę sokiem wiśniowym i odstawiamy do lodówki na około 30 minut.
Po wyjęciu z lodówki dodajemy do kapusty drobno pokrojoną cebulę i jabłka starte na tarce o grubszych oczkach. Doprawiamy warzywa octem, olejem, solą , pieprzem i cukrem. Mieszamy starannie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawy pomysł z tym sokiem wiśniowym
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Mniam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    malinyWkuchni

    Właśnie od kilku dni zastanawiam się jak wykorzystać połówkę kapusty, która została po śląskim obiadku. No i mam :) Ciekawym skłądnikiem jest ten sok wiśniowy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !