Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariański bigos warzywny

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczek 1/2 szt
cukinia 1 szt
pieczareki całe 5 szt
cebula biała 2 szt
kapusta biała 1/2 szt
marchewka 1 szt
szczypior
sos sojowy
sos chili
pomidor 4 szt
papryka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariański bigos warzywny

Na patelni rozgrzewamy olej lub łyzkę masła .Smażymy pokrojoną w piórka cebulę .Nastepnie dodajemy pokrojone pieczarki .Pokrojonego kabaczka i cukinie w plasterki pokrojoną .Kapustę siekamy i obgotowujemy .Dodajemy odcedzoną na patelnie .Marchew scieramy na duzych oczkach tarki dodajemy do bigosu. .dodajemy pokrojoną paprykę . Dodajemy pokrojone pomidory .Podlewamy bulionem warzywnym dusimy pod przykryciem . doprawiamy sosem sojowym i sosem chilli .dodajemy posiekany szczypior.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bystra45 09.09.2013 19:40
jutro się zabieram za taki bigosik, słyszałam że nawet na zimno jest bardzo dobry, i idealny do podjadania
Ewa95 25.10.2011 20:18
ciekawe
Justyna Jussstiii 19.10.2011 09:08
wow polecam
Ewa/kalapurtka 10.10.2011 23:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak