Sposób przygotowania

0,5 kg mięso mielone,
1 cebula,
1 jajko,
3 łyżki natka pietruszki,
papryka zielona świeża,
2 łyżki bułka tarta,
papryka słodka Prymat,
pieprz kolorowy,
sól do smaku
Cebule obieramy,siekamy i smażymy na oleju. Natkę myjemy i siekamy. Paprykę kroimy w paski. Do mięsa dodajemy jajko, natkę i cebulę oraz bułkę tartą . Doprawiamy do smaku. Wyrabiamy na gładka masę. Formujemy kulki.
Klopsiki i paprykę nadziewamy na przemian na patyczki do szaszłyków. Układamy w natłuszczonej foli aluminiowej i pieczemy 40 minut w temp. 200 st.
Upieczone szaszłyki podajemy od razu po przygotowaniu

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Masz pomysły:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dobrze się prezentują i dobrze smakują.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ładnie ci to wyszło
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pomys?owe szasz?yczki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dobre na grilla
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smacznie wyglądają :-)
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    apetycznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !