Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki klopsiki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
cebula
jajko
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki klopsiki

0,5 kg mięso mielone,
1 cebula,
1 jajko,
3 łyżki natka pietruszki,
papryka zielona świeża,
2 łyżki bułka tarta,
papryka słodka Prymat,
pieprz kolorowy,
sól do smaku
Cebule obieramy,siekamy i smażymy na oleju. Natkę myjemy i siekamy. Paprykę kroimy w paski. Do mięsa dodajemy jajko, natkę i cebulę oraz bułkę tartą . Doprawiamy do smaku. Wyrabiamy na gładka masę. Formujemy kulki.
Klopsiki i paprykę nadziewamy na przemian na patyczki do szaszłyków. Układamy w natłuszczonej foli aluminiowej i pieczemy 40 minut w temp. 200 st.
Upieczone szaszłyki podajemy od razu po przygotowaniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 01.07.2013 07:24
bardzo fajne
Aneta41 08.05.2013 12:04
apetycznie wyglądają
jeta72 11.06.2012 11:24
smacznie wyglądają :-)
smakowita 17.05.2012 18:59
super pomysł
Adamorek 03.05.2012 14:38
dobre na grilla
pacpaw 25.01.2012 20:21
pomys?owe szasz?yczki
misia53 07.10.2011 23:42
ładnie ci to wyszło
anemon 04.10.2011 09:29
Dobrze się prezentują i dobrze smakują.
ben-ka 04.10.2011 09:28
Masz pomysły:)
barbara11561 02.10.2011 17:20
świetne
aginaa 02.10.2011 12:58
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak