Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówka kokosowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1 szklankę
mąka 2 szklanki
jaja 4 sztuki
proszek do pieczenia 0,7 łyżeczki
mleko 2% 1 litr
budyń śmietankowy 3 torebki
wiórki kokosowe 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka kokosowa

1. 1/2 kostki margaryny, pół szklanki cukru, 2 szklanki mąki, 2 jajka i pół łyżeczki proszku do pieczenia mieszamy i zagniatamy ciasto. Gotowe rozkładamy na blasze.

2. Budynie gotujemy w 1L mleka. Będą dosyć gęste. Jeśli nie są to budynie słodzone dodajemy ok 6-7 łyżek cukru. Gorącą masę rozkładamy na surowym cieście. (do smaku możemy dodać rodzynek).

3. Z 2 białek ubijamy sztywną pianę stopniowo dodając cukier (1/2szkl), żółtka(2szt) i wiórki kokosowe. Wszystko dobrze mieszamy. 1/2 kostki margaryny rozpuszczamy i lekko przestudzoną dodajemy do masy dobrze mieszając. Masę kokosową rozkładamy na masę budyniową.

4. Piec 40-45 minut w temperaturze 175-180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 19.04.2013 17:46
pyszna kremówka
misia53 21.12.2012 01:15
Kremóweczkę bardzo proszę , brak jej w domu ciężko znoszę...
pierniczkowo 24.11.2012 13:38
jedno z moich ulubionych ciast:)
Dorian 28.10.2012 19:14
pycha
Ewa99 05.01.2012 19:02
pychotka :):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak