Sposób przygotowania

1. 1/2 kostki margaryny, pół szklanki cukru, 2 szklanki mąki, 2 jajka i pół łyżeczki proszku do pieczenia mieszamy i zagniatamy ciasto. Gotowe rozkładamy na blasze.

2. Budynie gotujemy w 1L mleka. Będą dosyć gęste. Jeśli nie są to budynie słodzone dodajemy ok 6-7 łyżek cukru. Gorącą masę rozkładamy na surowym cieście. (do smaku możemy dodać rodzynek).

3. Z 2 białek ubijamy sztywną pianę stopniowo dodając cukier (1/2szkl), żółtka(2szt) i wiórki kokosowe. Wszystko dobrze mieszamy. 1/2 kostki margaryny rozpuszczamy i lekko przestudzoną dodajemy do masy dobrze mieszając. Masę kokosową rozkładamy na masę budyniową.

4. Piec 40-45 minut w temperaturze 175-180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    pychotka :):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    jedno z moich ulubionych ciast:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Kremóweczkę bardzo proszę , brak jej w domu ciężko znoszę...
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszna kremówka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !