Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kość wieprzowa 1 kawałek
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
ziemniaki 3 sztuki
woda 1,5 litra
śmietana 18 proc 1 kubeczek
kostka warzywna 1 sztuka
ryż 2 garści
koper 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa

Kość włożyć do garnka, zalać wodą. Marchew i cebulę pokroić w kostkę i dodać do kości. Posolić. Ziemniaki obrać z mundurków. Ziemniaki pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Wrzucić także kostkę warzywną. Ugotować z tego wywar. gdy ziemniaki się zagotują, wrzucić ryż. Pogotować wszystko do miękkości. Pod koniec gotowania, zatrzepać śmietaną, dodać pokrojony koperek oraz natkę pietruszki. Przyprawić kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 18.10.2012 07:43
musi być pyszna
radosna29 15.02.2012 20:49
smaczna
Ewa111 25.11.2011 15:47
świetna ,pożywna zupa
pioge7 17.11.2011 07:10
mniam tyle powiem D:
tomek18 03.11.2011 10:52
pycha
ronald88 24.10.2011 14:16
super przepis na pewno spróbuje
Kate131 06.10.2011 08:42
dobra zupka
malaczarna23 05.10.2011 10:32
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak