Sposób przygotowania

1. 1,5szklanki mąki, 0,5kostki margaryny, 1 całe jajko, 1 żółtko, proszek do pieczenia oraz 0,5szklanki cukru mieszamy i wygniatamy szybko na jednolitą masę. Wykładamy na blaszkę.

2. Orzechy wyciągnąć z łupin i rozwałkować wałkiem lub posiekać nożem (tak aby były w kawałeczkach a nie rozgniecione na miazgę).

3. Rozpuścić 0,5 margaryny z 3 łyżkami cukru i miodem, dodać orzechy i mieszać.

4. Ciepłą masę rozprowadzić na surowym cieście. Wstawić blachę do rozgrzanego piekarnika ( 180 stopni ) na około 30 minut.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    świetny
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo lubię orzechowca
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetne ciacho :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !