Sposób przygotowania

1. Z mąki, kostki margaryny, 1/2 szklanki cukru, 4 żółtek, śmietany oraz proszku do pieczenia ucieramy ciasto. Następnie dzielimy je na dwie części.

2. Ubijamy pianę z białek dodając szczyptę soli.

3. Każdą część ciasta kładziemy na osobnej blaszce, smarujemy dżemem, następnie posypujemy rozdrobnionymi orzechami i nakładamy pianę z białek. Każde z nich pieczemy ok 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180stopni.

2. Budyń gotujemy z 1,5szklanki mleka (zamiast budyniu waniliowego można użyć śmietankowego). Ostudzić.

3. Utrzeć masło z 3-6 łyżkami cukru i dodawać po łyżce budyniu ucierając.

4. Masę nakładamy na pierwszy oraz drugi kawałek ciasta. Następnie je składamy. Możemy je na końcu oprószyć startą czekoladą.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    Pychota:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    wygląda bardzo kusząco :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    uwielbiam to ciasto
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    muszę w końcu go zrobić .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !