Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1,2l
masło 50g
mąka 1łyżeczka
sok z cytryny 1szt
koperek świeży 2łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta 400g młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej kapusty

Kapustę poszatkować, zalać wrzątkiem i gotować przez 4minuty. Odcedzić i zalać bulionem. Gotować 30min. Cebulę wraz ze szczypiorkiem drobno pokroić, podsmażyć na maśle, oprószyć mąką i dodać do zupy. Wrzucić liść laurowy, koperek, doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z całej cytryny. Gotować 5min. Można jeszcze dodać śmietany

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak