Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec kładziony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier 0.5 szklanki
margaryna 1/4
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
śmietana 18 proc 2 łyżki
żółtko jajek 2
mak 1 puszka
polewa czekoladowa
POSYPKA

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec kładziony

do mąki dodajemy żółtka, miękka margarynę,. cukier oraz proszek do pieczenia zmieszanmy wczesniej ze śmietana. Zagniatamy jednolitę ciasto (w razie potrzeby dodajemy śmietany), wałkujemy i układamy na blaszce. Gotowy mak układamy na cieście i pieczemy całość przez 30-40 minut. Na ostygnięte ciasto wylewamy polewe i dekorujemy posypką lub wiórkami kokosowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 05.02.2013 19:26
prezentuje się bosko;)
zuzanna_z 01.06.2012 15:43
dobry
Iwusia 05.12.2011 22:37
pychotka jednym słowem
banditka 29.11.2011 13:48
fajny
Justyna Jussstiii 30.10.2011 19:10
pycha
Justyna Jussstiii 30.10.2011 19:09
pycha
pioge7 02.10.2011 09:49
mniam
halinka1011 02.10.2011 09:05
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak