Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 10 dag
cebula 1
masło roślinne 2 łyżki
sól
pieprz
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z jajkiem

Kroki postępowania

1
Pieczarki myjemy, zdejmujemy im skórkę z kapeluszy i ucieramy na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy pieczarki.
Krok 1 - Pieczarki z jajkiem foto
2
Cebule kroimy w kostkę i po 5 minutach dodajemy do pieczarek - smażymy do miękkości.
Krok 2 - Pieczarki z jajkiem foto
3
Następnie wbijamy 2 jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i smażymy, cały czas mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 3 - Pieczarki z jajkiem foto
4
Gotową jajecznice z pieczarkami jemy z chlebem.
Krok 4 - Pieczarki z jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 02.10.2011 10:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak