Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżu brązowego z pędami bambusa z sosem chilli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pędy bambusa 2 łyżki
kukurydza 4 łyżki
cukinia 1/4 szt
szczypiorek
natka pietruszki
sól
ryż brązowy 1 szkl
papryka marynowana 3 kawałki
sos chili (słodki)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżu brązowego z pędami bambusa z sosem chilli

Ryż gotujemy w osolonej wodzie .Odcedzamy i studzimy .Do zimnego ryzu dodajemy odcedzoną kukurydz e,pokrojoną w paseczki paprykę i kawałki pedu bambusa .Dodajemy sos chilli słodki i dokładnie mieszamy . Cukinie dobrze myjemy nie obieramy . Kroimy na kawałki i ozdabiamy sałatkę . Dodajemy posiekaną natkę i szczypiorek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 02.10.2011 09:50
ekstra
BernadettaP 02.10.2011 09:33
apetyczne:-)
Gabriela7 02.10.2011 07:58
piękne
iwa643 02.10.2011 07:21
używamy sosu tao tao

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak