Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka w marynacie na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1 kg
cukier 2 łyżki
kminek 0,25 łyżeczki
ziele angielskie 2 ziarna
sól 2 łyżki
ocet 0,75 szklanki
woda 2 szklanki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka w marynacie na zimę

Brukselkę oczyszczamy i wkładamy na 3 min do wrzątku z solą i cukrem. Odcedzamy i układamy w słoikach. Przygotowujemy zalewę: wodę zagotowujemy z kminkiem, jałowcem, zielem angielskim i octem.Tak przygotowaną zalewą napełniamy słoiki, zakręcamy i pasteryzujemy 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak