Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywna na zimę z kapustą pekińską

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
marchew 2 szt
seler 0,5 szt
pietruszka 1 szt
koperek 0,5 pęczka
natka pietruszki 1 pęczek
dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
cebula czerwona 1 szt
woda 3 szklanki
cukier 1 szklanka
sól 2 łyżki
ocet 10 % 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywna na zimę z kapustą pekińską

Warzywa dokładnie oczyszczamy, myjemy i osączamy. Marchew, seler i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę szatkujemy. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Natkę pietruszki i koperek siekamy ale niezbyt drobno.Dymkę drobno kroimy.Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy. Wodę zagotowujemy z octem, solą i cukrem i gorącą zalewę dodajemy do warzyw. Mieszamy i odstawiamy na 30 min.Po tym czasie sałatkę przekładamy do słoików dość mocno ubijając i dolewamy zalewę. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy przez ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 16.07.2012 23:26
pyszna taka sałatka zimą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak