Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki jagodowe z chleba tostowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb tostowy 8 kromek
masło 0,25 kostki
jagody 2 szklanki
galaretka cytrynowa 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki jagodowe z chleba tostowego

Z kromek chleba tostowego odcinamy cienko skórkę. Następnie kromki rozwałkowujemy na cienkie kwadraty. Każdy kwadrat kroimy na cztery części i wykładamy nim foremki do babeczek.Posypujemy wiórkami masła i zapiekamy na złoto w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Gotowe babeczki studzimy, napełniamy jagodami i zalewamy tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak