Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kiełbasą parówkową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa parówkowa 25 dag
ogórki konserwowe 5 szt
szczypiorek 1 pęczek
papryka czerwona 1 strąk
papryka zielona 1 strąk
marynowana cebulka 0,5 słoika
olej 0,25 szklanki
ostra musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet winny 1 łyżka
żółty ser starty 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kiełbasą parówkową

Kiełbasę parówkową / najlepiej cienką/ obieramy z osłonki i kroimy w ukośne plasterki. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki. Ser kroimy w kosteczkę. Ogórki kroimy w plasterki.Cebulki dokładnie odsączamy z zalewy.Wszystkie składniki przekładamy do miseczki i delikatnie mieszamy. Olej mieszamy z ostrą musztardą, octem winnym, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i polewamy sałatkę. Podajemy z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 14.01.2014 22:39
może smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak