Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z pieczarek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar warzywny 2 litry
pieczarki 40 dkg
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt
śmietana 1 szklanka
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z pieczarek

Pieczarki i cebulę kroimy w plasterki i dusimy na maśle,następnie przekładamy do garnka z wywarem i gotujemy,dolewamy zawiesinę z mąki i pięciu łyżek wody i gotujemy kilka minut ,zdejmujemy z ognia miksujemy i jeszcze raz podgrzewamy.Żółtka mieszamy ze śmietaną i niewielką ilością gorącego wywaru i wlewamy do zupy mieszamy i od razu zdejmujemy z ognia doprawiamy.Podajemy z grzankami i posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 11.02.2012 17:11
to coś dla mnie :-)
BernadettaP 02.10.2011 09:39
A weszłam zobaczyć co dodałaś do pieczarkowej, że wyszła taka pomarańczowa:-P
Mariusz10 02.10.2011 00:06
fajny przepis
Magdalena1110 01.10.2011 22:21
Nie wiem czemu ale dodało mi nie te zdjęcie co powinno.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak