Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
mięso mielone 70 dkg
ryż 4 torebki
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki

Kroki postępowania

1
Kapustę gotujemy tak aby liście nam same odchodziły
Krok 1 - gołąbki foto
2
Następnie gotujemy ryż i dodajemy do mięsa mielonego doprawiamy kucharkiem i wszystko dokładnie mieszamy.Farsz nakładamy na kapustę i zawijamy.
Krok 2 - gołąbki foto
3
Na spód garnka dajemy troszkę margaryny podlewamy wodą układamy liście kapusty a na nich gotowe gołąbki i gotujemy około 2 godziny na małym ogniu.Podajemy z sosem pomidorowym.
Krok 3 - gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 02.04.2014 08:25
a ja sama nigdy nie robilam, boje sie ze nie wyjda...
ben-ka 06.05.2012 10:03
dawno nie robiłam czas to nadrobić.
MAR3STA 24.11.2011 22:29
ja również uwielbiam gołąbki i mogłabym je jeść na okragło
ziutula
ziutula 01.10.2011 22:30
gołąbki to mogę zawsze podjadać...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak