Sposób przygotowania

W misce wymieszaj wszystkie składniki sypkie, a do drugiej miski włóż składniki mokre, które następnie lekko roztrzep widelcem. Połącz zawartość obu misek i wymieszaj tylko do połączenia składników /nie miksuj, najlepiej tylko wymieszaj widelcem/. Ciasto ma mieć grudkowatą strukturę.

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180*C. Ciastem napełnij papilotki do 2/3 wysokości. Formę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut. Upieczone studź 5 minut w formie, a następnie wyłóż na kratkę kuchenną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    apetyczne:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    uwielbiam takie słodkości, ja bym je polała jeszcze białą polewą ...pycha.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    W przypadku tych ciastek to ilość kombinacji jest chyba nieograniczona :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Masz rację, caroline 1983, bo praktycznie zawsze z tego co ma się w domu, można upiec muffiny i za każdym razem mogą być nieco inne.
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    są po postu świetne i każdy je uwielbia
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ale apetyczne :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    muszę zrobić wg Twojego przepisu tylko składników mi brak:)
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    cytryna i czekolada to nieznane mi połączenie, smaki mogą się ciekawie uzupełniać
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pachnące i pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    wspaniałości
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    ale pychotka :-)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    wyśmienite, pachnące mufinki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !