Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fale Dunaju

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 2 kostki
mąka pszenna 2 szklanki
cukier 1 szklanka
jaja 4 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
mleko 2 szklanki
jabłka 2 sztuki
budyń śmietankowy 2 opakowania
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Fale Dunaju

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem( najlepiej użyć drobnego) na puszystą masę. Margarynę rozpuszczamy. Do masy jajecznej, którą ciągle ucieramy dodajemy mąkę, a następnie rozpuszczoną margarynę. Tak przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao oraz mleko. Do blaszki wykładamy jasne ciasto, a następne ciemne. Jabłka obieramy, kroimy na cząstki i układamy na cieście. Ciasto pieczemy przez około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Budyń gotujemy na mleku. Po wystudzeniu miksujemy go z margaryną. Możemy dodać także do masy cukier puder, jeśli lubimy słodszą masę. Masę wykładamy ma ciasto. Całość polewamy polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.01.2014 09:53
moje ulubione ciasto
Wafelek2601 19.05.2013 22:46
Pyszne ciasto
IKrakowianka 18.07.2012 19:27
bardzo lubię
Katarzyna/kate1980 24.05.2012 19:57
piękne
Andysz 27.04.2012 22:35
super! świetnie wygląda;)
Miki 28.02.2012 20:22
mniam
Agnieszka_B 13.10.2011 06:49
Pyszniutkie ciasto!
Iwusia 08.10.2011 23:55
pięknie Ci wyszło to ciasto :)
agnieszka137 01.10.2011 22:29
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak