Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem( najlepiej użyć drobnego) na puszystą masę. Margarynę rozpuszczamy. Do masy jajecznej, którą ciągle ucieramy dodajemy mąkę, a następnie rozpuszczoną margarynę. Tak przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao oraz mleko. Do blaszki wykładamy jasne ciasto, a następne ciemne. Jabłka obieramy, kroimy na cząstki i układamy na cieście. Ciasto pieczemy przez około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Budyń gotujemy na mleku. Po wystudzeniu miksujemy go z margaryną. Możemy dodać także do masy cukier puder, jeśli lubimy słodszą masę. Masę wykładamy ma ciasto. Całość polewamy polewą czekoladową.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pięknie Ci wyszło to ciasto :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszniutkie ciasto!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    super to wygląda :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    super! świetnie wygląda;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    piękne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszne ciasto
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    moje ulubione ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !