Sposób przygotowania

Mleko wymieszać z jajkiem, olejem i dżemem. Miksując dodawać resztę składników przeznaczonych na ciasto. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu przekroić na dwie warstwy. Truskawki posypać cukrem i odstawić, aż się rozmrożą. Zagotować i co jakiś czas mieszając chwilę pogotować. Gorące zmiksować, wsypać żelatynę, rozpuścić. lekko przestudzić. Serek zmiksować z jogurtem i powoli dodawać mus truskawkowy. Wylać na pierwszą warstwę murzynka, posypać kuleczkami czekoladowymi i przykryć drugą. Wstawić do lodówki. Gotowe ciasto oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo ładnie wygląda a smak na razie tylko sobie wyobrażam i już dostałam ślinotoku....
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pychotka,muszę spróbować.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Pychota!
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ajajaj! Pychotka!
  • 3
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    na prawde to jest extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    moniczka1

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    moniczka1

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Pycha. Zjadłabym sobie kawałek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pysznie wygląda:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    talie ciacha lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    mmm............ ale mi narobiłaś ochoty na takie ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Rum, kuleczki zbożowe, to po prostu cudo:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !