Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jarzębinowo-jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jarzębina 1 kg
jabłka 1 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jarzębinowo-jabłkowy

Owoce jarzeębiny opłukać i włożyć przynajmniej na 48 godzin do zamrażalnika. Jabłka obrać i pokroić w ćwiartki. Zagotować wodę z cukrem, wspypać jarzębinę, gotować 5 minut. Włożyc jabłka i smażyć aż owoce się rozgotują i dżem uzyska właściwą konsystencję - okoł pół godziny. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Gotujący przełożyć do nagrzanych słoików. Słoiki położyć na pół godziny do góry dnem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jansko 21.02.2014 14:24
lubię taki dżem
adelajda 10.12.2013 07:46
takie połączenie musi być smaczne
Iwusia 14.03.2013 23:11
nie miałam okazji jeść takiego dżemu ... ciekawe jak smakuje
Izabela/bella81 08.02.2013 08:25
ciekawe
matesko 19.12.2012 08:19
jarzębine trzeba zbierać przymrozkach albo przemrozić, żeby pozbyć się goryczki
Mirka-Ludomila 07.11.2012 08:52
A dlaczego jarzębinę wkładamy na godzinę do zamrażalnika? Nigdy nie robiłam jarzębiny, nawet nie wiem jak smakuje, ale przepis bardzo ciekawy.
Beata73 20.08.2012 12:15
musi być ciekawy w smaku!
okrysia 27.07.2012 17:50
smaczne
Skoter 27.12.2011 13:48
bardzo dobry
matesko 20.10.2011 08:33
robiłam i jadłam, ma fajny smak
Stenka 17.10.2011 18:56
Zaręczam,że smaczna
kanu83 15.10.2011 19:47
interesujące połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak