Sposób przygotowania

Owoce jarzeębiny opłukać i włożyć przynajmniej na 48 godzin do zamrażalnika. Jabłka obrać i pokroić w ćwiartki. Zagotować wodę z cukrem, wspypać jarzębinę, gotować 5 minut. Włożyc jabłka i smażyć aż owoce się rozgotują i dżem uzyska właściwą konsystencję - okoł pół godziny. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Gotujący przełożyć do nagrzanych słoików. Słoiki położyć na pół godziny do góry dnem

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    interesujące połączenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Zaręczam,że smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    matesko

    robiłam i jadłam, ma fajny smak
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Skoter

    bardzo dobry
  • 3
    original
    Opublikowano

    okrysia

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    musi być ciekawy w smaku!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    A dlaczego jarzębinę wkładamy na godzinę do zamrażalnika? Nigdy nie robiłam jarzębiny, nawet nie wiem jak smakuje, ale przepis bardzo ciekawy.
  • 2
    original
    Opublikowano

    matesko

    jarzębine trzeba zbierać przymrozkach albo przemrozić, żeby pozbyć się goryczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    nie miałam okazji jeść takiego dżemu ... ciekawe jak smakuje
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    takie połączenie musi być smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jansko

    lubię taki dżem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !