Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i wymieszać przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Następnie mięso włożyć na rozgrzaną oliwę i zrumienić. Przełożyć do rondla, podlać 1 szkl wody i dusić około pół godziny. Oddzielnie na maśle podsmażyć pokrojony w krążki por, dodać posiekane pieczarki, pokrojoną paprykę i smażyć przez kwadrans. 10 minut przed końcem duszenia do mięsa dodać pieczarki z papryką i pokrojone na kawałki pomidory, wymieszać i dusić do miękkości. Przyprawić do smaku, przyprawą maggi , solą i pieprzem. Podawać z ryżem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !