Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Shortbread

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200g
mąka ziemniaczana 50g
migdały mielone 50g
cukier puder 100g
miękkie masło 200g
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Shortbread

Wyrobić w misce obie mąki, migdały,cukier puder,masło i sól widelcem. Przełożyć na posypany mąką blat i zagniatać aż powstanie gładkie ciasto. Uformować z niego kulę zawinąc w folię i odłożyć na 30min do lodówki. Podzielić ciasto na dwie porcje, z każdej uformowac kulę. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Położyc kulę na papierze i rozgnieść. Na powierzchni kręgów zaznaczyć nożem podział na 8 porcji. Nakłuć widelcem. Odstawić blachę na 1h w chłodne miejsce. Wsunąć do chłodnego piekarnika. Ustawić temp180st i piec ciasto przez 30min. Ostudzić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lotar 01.10.2011 19:24
chyba się przepisy zdublowaly

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak