Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 2
pieprz
sos

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku

Kroki postępowania

1
Obrane ziemniaki ucieramy na tarce u grubych, wąskich oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę i razem z mąką i jajkami dodajemy do ziemniaków.
Krok 1 - Placek po węgiersku foto
2
Doprawiamy do smaku pieprzem i mieszamy
Krok 2 - Placek po węgiersku foto
3
Ciasto nakładamy na patelnie i smażymy duże i grube placki ziemniaczane
Krok 3 - Placek po węgiersku foto
4
Gorace placki ziemniaczane polewamy sosem przygotowanym wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/170168/sos-miesno-pieczarkowy.html
Krok 4 - Placek po węgiersku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 29.10.2012 16:41
smacznie wyglada :)
Zoso 04.05.2012 19:55
smaczny placek
Aneta41 01.05.2012 21:55
super
Mati13 01.10.2011 18:09
uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak