Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek marynowany z rękawa.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczku b/k 1,5 kg
cebule 2 cebule
czosnku 6 ząbków
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat do smaku
olej 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek marynowany z rękawa.

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Czosnek przecisnąć przez praskę, cebule posiekać. Mięso natłuścić olejem posypać obficie przyprawą do karkówki. Układać w dużym zamykanym pojemniku, przekładając cebulą i czosnkiem. Odstawić na noc. Następnego dnia pieczemy mięso w rękawie ok. 1 godziny w 180 stopniach. Na 10 minut przed końcem rozcinamy rękaw, by się przyrumieniło. Ja podałam z pieczonymi ziemniakami z przepisu Pyzy (piekły się w tym samym czasie co mięso, na niższym poziomie). Do tego sałata zielona ze szczypiorkiem, rzodkiewką i śmietaną do mizerii (10 %), doprawiona delikatnie pieprzem i solą. Mięsko jest bardzo soczyste i miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 13.09.2011 22:12
pięknie podany obiad
misia53 30.07.2010 23:59
Pyszne danko.
SmacznaPyza 05.07.2010 10:52
pyszny i aromatyczny :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak