Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoń Faszerowany

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

okonia 90 dag
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
cebula 2 łyżka
kaparów 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżeczka
papryka 1 do smaku
śmietana 18 proc 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Okoń Faszerowany

Nagrzać piekarnik do 205 stopni Natrzeć okonia solą i pieprzem odłożyć brytfannę posmarować masłem W misce zmieszać bułkę tartą cebulę kapary pietruszki i paprykę nadziać tym farszem okonia i szczelnie spiąć włożyć tym farszem okonia i szczelnie spiąć włożyć rybę do brytfanny i piec 45 minut często polewając gorącą wodą ze stopionym masłem przełożyć okonia na półmasek obłożyć jarzynami sos z pierzenia wymieszać ze śmeitaną i ogrzewać na małym ogniu do gęstnienia polać sosem jarzyny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak