Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z Winogronami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 1 szkl.
cukier puder 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
Biszkopt 1 szt.
winogrona czerwone 0,25 kg
winogrona białe 0,25 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z Winogronami

Biszkopt przekroić na trzy krążki . Śmietanę ubić z cukrem pudrem . Żelatynę rozpuścić w małej ilości wrzątku , połącz ze śmietana . winogrono opłukać , oderwać z gałązek .
Krążek biszkoptu ułożyć w tortownicy , wyłożyć 1/3 kremu śmietankowego . Na wierzchu poukładaj jasne winogrono . Przykryj drugim krążkiem posmarować 1/3 kremu ułożyć ciemne winogrona . przykryć ostatnim krążkiem . Wierz tortu posmarować pozostałym kremem z bitej śmietany . Resztę jasnych i ciemnych winogron pokroić wzdłuż na połówki . Udekorować nimi wierzch tortu . Ciasto odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak