Sposób przygotowania

Biszkopt przekroić na trzy krążki . Śmietanę ubić z cukrem pudrem . Żelatynę rozpuścić w małej ilości wrzątku , połącz ze śmietana . winogrono opłukać , oderwać z gałązek .
Krążek biszkoptu ułożyć w tortownicy , wyłożyć 1/3 kremu śmietankowego . Na wierzchu poukładaj jasne winogrono . Przykryj drugim krążkiem posmarować 1/3 kremu ułożyć ciemne winogrona . przykryć ostatnim krążkiem . Wierz tortu posmarować pozostałym kremem z bitej śmietany . Resztę jasnych i ciemnych winogron pokroić wzdłuż na połówki . Udekorować nimi wierzch tortu . Ciasto odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !