Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos do ryżu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele 60 dkg
sok jabłkwowy 1,2 szkl
nektar morelowy 1,2 szkl
cukier 6 łyż
cukier waniliowy 1 szt
Cynamon mielony Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sos do ryżu

morele obieramy i spażamy w wodzi esciągamy skórke i wydrązamy pestki. Soki gorujemy i dodajemy pozostałe skłądniki oraz morel egdy sie rozgotują lekko miksujemy i polewamy nim ryż ugotowany na sypko

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 11.06.2013 20:40
fajny sos :)
Aneta41 24.04.2013 11:25
bardzo lubię ryż na słodko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak