Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłuszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 60 dag
masło 4 łyżki
Majeranek suszony Prymat
sól
jabłka 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłuszkiem

Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek , opłukać , pokroić na kawałki . Jabłka umyć usunąć gniazdka nasienne , pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać masło i włożyć wątróbkę smażyć ok 15 min. kilkakrotnie przewracając . pod koniec smażenia oprószyć sola i pieprzem . Zdjąć mięso trzymać w cieple . N a ten sam tłuszcz włożyć jabłka , oprószyć majerankiem . Smażyć około 5 minut. Podduszone jabłka podawać z wątróbką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak