Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PRZEPIÓRKI W POTRAWCE

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przepiórka 6 sztuk
szynka 250 gram
cebula 5 sztuk
masło 50 gram
koniak 1 kieliszek
tymianek 1 łyżka
gałka muszkatołowa - do smaku
sól - do smaku
pieprz - do smaku
bułka 6 środek

Przepis i sposób przygotowania na: PRZEPIÓRKI W POTRAWCE

Szynkę pokroić w kostkę, cebulę posiekać, usmażyć razem na wolnym ogniu do czasu zrumienienia cebuli.
Przepiórki owinąć w plastry słoniny i usmażyć na wolnym ogniu, gdy zaczną się rumienić, dodać koniak, zagrzać i odstawić na 15 minut.
Po tym czasie dodać szynkę, przyprawić do smaku solą pieprzem, gałką i tymiankiem.

Całość dusić na wolnym ogniu przez 45 minut.
Plasterki bułki posmarować masłem i zrumienić je w piekarniku.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak