Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbata rumowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wrzątek 3/4 szklanki
cynamon szczypta
rum 100 ml
cukier 2 łyżeczki płaskie
cytryna sok z 1/4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Herbata rumowa

Czarną herbatę zalewamy wrzątkiem. Dodajemy cynamon, może być w kawałku lub w proszku. Przykrywamy i odstawiamy na 5 minut, żeby herbata się zaparzyła. Przelewamy przez sitko. Dodajemy rum, cytrynę i cukier. Minutę podgrzewamy po czym przelewamy do szklaneczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.10.2013 00:11
Akurat na teraz.
Reda 13.10.2011 08:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak