Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziane rogaliki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
smalec 250 g
śmietana 1 szklanka
soli szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane rogaliki

Smalec należy posiekać z mąką dość drobno. Następnie dodajemy śmietanę i szczyptę soli. Zagniatamy ciasto, nie powinno być zbyt suche. Rozwałkowujemy na podsypany mąką blad i wycinamy trójkąty. Na środku każdego nakładamy marmoladę i zwijamy tak by uformować rogaliki. Każdy posypujemy odrobiną cukru. Pieczemy około 35 minut, aż zrumienią się na wierzchu. Gotowe wystudzone można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.10.2013 00:12
Bardzo je lubię i piekę.
Poison1988 08.10.2011 00:05
super :) proste i smaczne :)
Henryka2 01.10.2011 19:00
Bardzo lubię rogaliki, a te się apetycznie prezentują.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak