Sposób przygotowania

Smalec należy posiekać z mąką dość drobno. Następnie dodajemy śmietanę i szczyptę soli. Zagniatamy ciasto, nie powinno być zbyt suche. Rozwałkowujemy na podsypany mąką blad i wycinamy trójkąty. Na środku każdego nakładamy marmoladę i zwijamy tak by uformować rogaliki. Każdy posypujemy odrobiną cukru. Pieczemy około 35 minut, aż zrumienią się na wierzchu. Gotowe wystudzone można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Bardzo lubię rogaliki, a te się apetycznie prezentują.
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    super :) proste i smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Bardzo je lubię i piekę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !