Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z bułką tartą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z bułką tartą

Najpierw gotujemy fasolkę w osolonej wodzie. Następnie przyrządzamy bułkę tartą. Bułka jest pyszna i chrupiąca, kiedy podsmażymy ją najpierw samą, na suchej patelni. Warto wtedy dodać również odrobinę mielonego imbiru, który doda fajnego smaczku. Dopiero gdy bułka nam lekko zbrązowieje, dodajemy do niej masło, a następnie ugotowaną i odsączoną z wody fasolkę. Podajemy natychmiast, bo na ciepło jest najlepsza. odsmażymy ją najpierw samą, na suchej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 20.10.2011 10:35
pycha
Ania67 10.10.2011 18:25
pyszności
IKrakowianka 02.10.2011 09:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak