Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 podwójne sztuki
Sól czosnkowa jodowana Prymat wg uznania
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
olej do smażenia
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki
tymianek 2 szczypty
oregano 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w ziołach

Mięso podzielić na porcje. Naciąć je tak, żeby powstały cienkie plastry. Do mięsa dodać sól czosnkową, przyprawę uniwersalną i zioła. Wymieszać, żeby przyprawy pokryły mięso.Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim krótko mięso (tak, żeby się lekko przyrumieniło i pozostało soczyste).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 30.12.2011 15:17
pyszne mięsko
1j1o1l1a1 01.10.2011 17:43
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak