Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strucla maakowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 g
mleko 100 ml
drożdże 15 g
cukier 60 g
masło 30 g
żółtko jajek 2 szt
masa makowa 300 g
sok z cytryny 60 g
cukier puder 50 g
skórka kandyzowana 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: strucla maakowa

drożdze pokrusz rozetrzyj z cukrem i podgrzanym mlekiem dodaj łyżkę mąki i odstaw rozczyn do wyrośnięcia,żółtka utrzyj z pozostałym cukrem dodaj do rozczynu razem z mąką,Zagnieć ciasto wlej przestudzone masło,ponownie wyrób i zostaw do wyrośnięcia.Ciasto rozwałkuj rozsmaruj na nim masę rakową, zawiń w rulon owiń papierem do pieczenia,ułóż na wąskiej blaszce.piecz przez 50 minut w temp 200 stopni wystudzoną posyp cukrem pudrem oraz skórkami kandyzowanymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak