Sposób przygotowania

Śledzie oczyścić, zachować ikrę oraz mlecz, odciąć górną płetwę.
Bardzo drobno posiekać szalotki oraz zieloną pietruszkę, wymieszać z masłem, podzielić na 3 części. Środki bułek namoczyć w śmietanie, dodać do 2 części pietruszki z szalotkami, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Farsz podzielić na 6 części, ryby wypchać farszem razem z ikrą i mleczem.

Ryby z wierzchu lekko osolić i popieprzyć, wysmarować je olejem.
Tak przygotowane śledzie zawinąć w folię aluminiową.
Piec na średnio nagrzanym oleju z obu stron.

SMACZNEGO!!!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !