Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CAPONATA

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1,2 kilograma
cebula 0,6 kilograma
kapary 70 gram
ocet winny 10 mililitrów
seler - -
olej - -
sól - do smaku
pieprz - do smaku
bakłażan
oliwki zielone 200 gram
papryka 1 kilogram

Przepis i sposób przygotowania na: CAPONATA

Bakłażany obrać, pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju, aż się zarumienią.
Zdjąć bakłażany. Na tym samym oleju przesmażyć paprykę pokrojoną w kostkę.
Cebulę obrać i posiekać, włożyć do rondla, dołożyć obrane i posikane pomidory oraz drobno pokrojony seler. Całość gotować do czasu aż pomidory stracą całą wodę.
Dodać bakłażany, kapary, ocet oraz oliwki.
Całość lekko osolić i popieprzyć, odstawić pod przykryciem na 15 minut.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak