Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BAKŁAŻANY NA POMIDORACH

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
pomidory 4 szt
natka pietruszka 1/2 pęczka
czosnek 2 ząbki
masło 4 łyżki
przyprawy
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: BAKŁAŻANY NA POMIDORACH

Bakłażany oczyścić i pokroić na ćwiartki.Dobrze oprószyć solą.Cebulkę pokroić w kostkę.Zeszklić ją na masełku z przeciśniętym czosnkiem,dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory i ok 2 minut dusić,doprawiając.Natkę posiekać na drobno.W naczyniu żaroodpornym poukładać pomidory,posypać natką.Bakłażany poukładać na pomidorach przeciętą stroną do góry.Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 200*C ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 25.07.2013 09:26
pycha pomysł
Anna169Hosz 27.05.2013 13:32
Zapowiada się smaczne danie.
Wafelek2601 21.06.2012 21:24
fajne
barbara11561 27.05.2012 20:28
pyszne
Grażyna13 20.05.2012 00:00
super
ben-ka 09.10.2011 16:26
to by mi smakowało.
Emilia22 01.10.2011 11:48
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak