Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kakaowy biszkopt

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 100 g
kakao 4 łyżki
mąka 2/3 szklanki
jajko 5
cukier 2/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: kakaowy biszkopt

Kroki postępowania

1
Białka oddzielamy od żółtka. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajmy żółtka i miksujemy.
Krok 1 - kakaowy biszkopt foto
2
Następnie dodjamy przesiane kakao, mąkę, proszek do pieczenia i szczypte soli.
Krok 2 - kakaowy biszkopt foto
3
Mieszamy łyżką.
Krok 3 - kakaowy biszkopt foto
4
Takie ciasto wylewamy na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenie i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez ok 18 minut. Ciemny biszkopt nadaje się do różnych rodzaji ciast, polecam
Krok 4 - kakaowy biszkopt foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.05.2012 11:15
lubię
caffee_tea 12.05.2012 22:47
łatwe przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak