Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NALEŚNIKI Z PIECZARKAMI I SZYNKĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 125 gram
mleko 1 szklanka
jajko 2 sztuki
olej 1 łyżka
szynka gotowana 8 plastrów
masło 120 gram
pieczarki 600 gram
ser żółty 100 gram
śmietana 1 szklanka
sól - do smaku
pieprz - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: NALEŚNIKI Z PIECZARKAMI I SZYNKĄ

Mąkę rozrobić z mlekiem, dodać żółtko – dobrze wymieszać.

Przed samym smażeniem ubić pianę z białek, dodać do ciasta, wlać łyżkę oleju – wymieszać. Smażyć na maśle.

Pieczarki drobno posiekać, usmażyć na maśle.

Jak już nie będzie w nich wody, zdjąć z ognia dodać 2 łyżki śmietany oraz łyżkę startego żółtego sera.

Przyprawić do smak solą i pieprzem.

Na naleśnika kłaść po plastrze szynki, grubo posmarować pastą pieczarkową i zawinąć.

Gotowe naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać resztą śmietany, posolić, popieprzyć, posypać resztą startego sera i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30 minut.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 29.12.2012 14:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak