Sposób przygotowania

Ciasto francuskie przygotować dzień wcześniej i przechować w lodówce.
Po wyjęciu z lodówki położyć na godzinę w temp. pokojowej. Ciasto rozwałkować, podzielić w prostokąty (ok. 7 x 5 cm). Na połowę z nich położyć kawałki rokpolu wielkości palca. Brzegi posmarować ubitym jajkiem i przyłożyć drugim prostokątem – lekko przycisnąć palcami. Wierzch posmarować jajkiem. Blaszkę posmarować lekko tłuszczem, położyć na niej cisto. Piec przez ok. 10 minut w temp 250 stopni. Jak ciasto będzie złotego koloru, zmniejszyć temp do minimum i piec jeszcze 5 minut.


SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !