Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROKPOL WE FRANCUSKIM CIEŚCIE

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 250 gram
rokpol 1/4 kilograma
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: ROKPOL WE FRANCUSKIM CIEŚCIE

Ciasto francuskie przygotować dzień wcześniej i przechować w lodówce.
Po wyjęciu z lodówki położyć na godzinę w temp. pokojowej. Ciasto rozwałkować, podzielić w prostokąty (ok. 7 x 5 cm). Na połowę z nich położyć kawałki rokpolu wielkości palca. Brzegi posmarować ubitym jajkiem i przyłożyć drugim prostokątem – lekko przycisnąć palcami. Wierzch posmarować jajkiem. Blaszkę posmarować lekko tłuszczem, położyć na niej cisto. Piec przez ok. 10 minut w temp 250 stopni. Jak ciasto będzie złotego koloru, zmniejszyć temp do minimum i piec jeszcze 5 minut.


SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iiiiii 16.03.2012 09:31
dobre:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak